Tiramisu
Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 3 paket kedi lisanı bisküvi ( 34 adet )
- 1 paket taze krema (200 gram çiğ krema)
- 500 gram mascarpone yahut labne peyniri
- 3 adet yumurta(sarısı ve beyazı ayrılacak)
- Yarım çay bardağından biraz fazla toz şeker
- 1 paket şekerli vanilin
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Krema ve mascarponu hoş çırpalım kıvam alınca buzdolabında bekletelim.
- Yumurtanın beyazı ve sarısını ayıralım. Yumurtanın beyazı çırpalım onu kenara alalım. Yumurtanın sarısını içine şekeri ilave edelim onuda çırpalım. Beyazları ekleyelim ve yavaş yavaş çırpalım ve mascarponmu kremayı ekleyelim.
- Büyük bir kapta şeker ve kahveyi hoş karıştıralım. Kedidili bisküviyi kahvenin içine yavaşça ıslatalım ve büyük borcama dizelim.
- Sonra kremayı ekleyelim ve kakao ekleyelim, sonra tekrar bisküvi koyalım ve krema ve buzdolabında bekletelim çabucak sonra servis yapınca kakao serpelim. Afiyet olsun.
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









