Tiramisu

Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kedi lisanı bisküvi
- 3 su bardağı süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket krema
- 150 gram labne
- 1.5 yemek kaşığı granül kahve (nescafe)
- 2 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı şeker
- Kakao
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Merhabalar öncelikle tenceremize yumurta sarısı, süt, un, şeker, nişastamızı koyup karıştıralım muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edelim.
- Ardından kremayı ekleyip karıştıralım labneyi de ekleyip karıştırmaya devam edelim dinlenmeye alalım.
- O sırada bisküvileri ıslatmak için bir kaba kahvemizi suyumuzu şekerimizi alıp karıştıralım.
- Bisküvinin yarısını hazırladığımız karışıma bandırıp ıslatıp küçük kare borcama dizelim hazırlamış olduğumuz kremanın yarısına döküp bisküvilerin üstü kapanacak biçimde kremayla kapatalım.
- Ardından kalan bisküvileride kahveye bandırıp kremanın üzerine dizelim kalan yarım kremayıda döküp yayalım akabinde kremanın üzeri kapanacak formda kakao serpelim çay süzgeciyle üzerine eler formda.
- Daha sonra soğuması için dolaba koyup daha sonrasında ikram edebilirsiniz afiyet olsun 🙂🙂
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
