Tiramisu

Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kedi lisanı bisküvi
  • 3 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket krema
  • 150 gram labne
  • 1.5 yemek kaşığı granül kahve (nescafe)
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Kakao

Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Merhabalar öncelikle tenceremize yumurta sarısı, süt, un, şeker, nişastamızı koyup karıştıralım muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edelim.
  2. Ardından kremayı ekleyip karıştıralım labneyi de ekleyip karıştırmaya devam edelim dinlenmeye alalım.
  3. O sırada bisküvileri ıslatmak için bir kaba kahvemizi suyumuzu şekerimizi alıp karıştıralım.
  4. Bisküvinin yarısını hazırladığımız karışıma bandırıp ıslatıp küçük kare borcama dizelim hazırlamış olduğumuz kremanın yarısına döküp bisküvilerin üstü kapanacak biçimde kremayla kapatalım.
  5. Ardından kalan bisküvileride kahveye bandırıp kremanın üzerine dizelim kalan yarım kremayıda döküp yayalım akabinde kremanın üzeri kapanacak formda kakao serpelim çay süzgeciyle üzerine eler formda.
  6. Daha sonra soğuması için dolaba koyup daha sonrasında ikram edebilirsiniz afiyet olsun 🙂🙂

Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahve Çekirdeği Kurabiye (Enfes)
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Brownie
Brownie Cookie
Ispanaklı Pişi
Pratik İrmikli Unlu Helva (Şerbetsiz)
Hdabla | © 2024 |