Tiramisu

Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

Kek için (pandispanya);

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un

Islatmak için;

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı granül kahve (nescafe)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 paket vanilya
  • 200 gram labne peyniri

Üzeri için;

  • 2-3 yemek kaşığı kakao

Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kekin hazırlanması; yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Süt ve yağı ekleyelim. Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatula ile karıştıralım. Yağlanmış yuvarlak yahut kare 500 lük tepsiye dökelim.
  2. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirelim. Kürdan testi ile denetim edelim. Keki soğumaya alalım ve soğuyunca ikiye bölelim.
  3. Kremanın hazırlanması; süt, un, şeker ve yumurta sarısını tencereye alalım. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Pişince ocaktan alıp vanilyasını ekleyelim. Ilıyınca labne peynirini ekleyip, mikserle pürüzsüz hale getirelim.
  4. Kahveli karışımın yapılması; sıcak suda kahve ve şekeri karıştırarak çözdürelim ve soğumaya bırakalım.
  5. Kat kat hazırlanması; kekin alt katını tepsiye koyalım ve kahveli karışımla ıslatalım. Kremanın yarısını kekin üzerine yayarak dökelim. Öteki kek katını koyalım. Üzerini tekrar kahve karışımı ile ıslatalım. Kalan kremayı kekin üzerine dökelim ve düzleyelim.
  6. Dinlendirme ve sunum; buzdolabında en az 4 saat, tercihen 1 gece bekletelim. Servis öncesi üzerine kakao serpelim. Meyve, çikolata ve ezilmiş antep fıstığı ile servis edelim.

Afiyet olsun.

Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etimekli Mükemmel Fit Meyveli Pasta
Harire (Yöresel Tatlı)
Kızlarla Beş Çayı
Kereviz Salatası
Zeytinyağlı, Patatesli Kuru Barbunya Yemeği
Karnabahar Mantı (8+ Ay)
Hdabla | © 2025 |