Tiramisu
Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Keki ıslatmak için;
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
- 1 paket nescafe (3’ü 1 arada)
Muhallebi için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı labne
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tiramisu tart için yumurtaları ve şekeri uygun bir kaba alıp, beyazlaşıp köpük olana kadar çırpalım.
- Üzerine süt ve sıvı yağını ekleyip, çırpmaya devam edelim.
- Kakao, un, kabartma tozu ve vanilini de ekleyip, tekrar çırpalım.
- Kullanacığımız tartı tereyağı ile yeterlice yağlayıp, un serpelim.
- Hamurumuzu kalıb dökerek, 170 derece fırında 30 dakika pişirelim. Piştikten sonra ılıması için dinlenmeye bırakalım.
- Muhallebi için; süt, şeker, un ve yumurtayı tencereye alıp, yoğunlaşıncaya kadar daima karıştırıp pişirelim. Ilıması için bekleyelim.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra labneyi ekleyelim. Güzelce çırpalım.
- Keki ıslatmak için ılık suya nescafeyi ekleyip karıştıralım. Akabinde soğuyan keki karşıt çevirerek kalıptan çıkartıp, üzerine dökelim.
- Muhallebiyi kekin üzerine döktükten sonra bir spatula ile yayalım. Servis etmeden evvel üzerini kakao serpiştirelim. Veee afiyetler olsun :).
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








