Tiramisu

Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Keki ıslatmak için;

  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
  • 1 paket nescafe (3’ü 1 arada)

Muhallebi için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı labne

Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tiramisu tart için yumurtaları ve şekeri uygun bir kaba alıp, beyazlaşıp köpük olana kadar çırpalım.
  2. Üzerine süt ve sıvı yağını ekleyip, çırpmaya devam edelim.
  3. Kakao, un, kabartma tozu ve vanilini de ekleyip, tekrar çırpalım.
  4. Kullanacığımız tartı tereyağı ile yeterlice yağlayıp, un serpelim.
  5. Hamurumuzu kalıb dökerek, 170 derece fırında 30 dakika pişirelim. Piştikten sonra ılıması için dinlenmeye bırakalım.
  6. Muhallebi için; süt, şeker, un ve yumurtayı tencereye alıp, yoğunlaşıncaya kadar daima karıştırıp pişirelim. Ilıması için bekleyelim.
  7. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra labneyi ekleyelim. Güzelce çırpalım.
  8. Keki ıslatmak için ılık suya nescafeyi ekleyip karıştıralım. Akabinde soğuyan keki karşıt çevirerek kalıptan çıkartıp, üzerine dökelim.
  9. Muhallebiyi kekin üzerine döktükten sonra bir spatula ile yayalım. Servis etmeden evvel üzerini kakao serpiştirelim. Veee afiyetler olsun :).

Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Tepsi Böreği
Enginar Kalbi Salatası
Falafel Dürüm
Mini Pizzalar
Airfryer’da Cupcake
Tencerede Yağlı Kağıtta Baget Lokum Gibi Tavuk (Videolu)
Hdabla | © 2025 |