Tiramisu

Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve

Muhallebisi için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 kaşık tepeleme un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı labne (100 gr)

Üzeri için;

  • Kakao

Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kekimizi hazırlayalım karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak 5 dakika beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Diğer materyalleri sırasıyla ekleyelim süt, sıvı yağ ek ederek 1-2 dakika daha çırpalım.
  3. Ardından eklediğimiz kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  4. Malzemelerimiz güzelce karıştıktan sonra yağlanmış turta kabına harcımız dökelim.
  5. Kekimizi evvelden ısıttığımız 170 derecede 30 dakika kadar pişirelim piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  6. Muhallebi için labne hariç bütün materyalleri uygun bir tencere alarak karıştıralım.
  7. Tencereyi ocağa alalım muhallebi kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirelim bu etapta daima karıştıralım.
  8. Muhallebimiz kaynayınca altını kapatalım ılımaya bırakalım ılıyam muhallebiyi labne peyniri ekleyip çırpalım.
  9. Soğumaya kekimiz uygun bir servis tabağına alalım ve ılık suda karıştırarak erittiğimiz kahveli suyla ısıtalım.
  10. Üzerine muhallebiyi dökelim spatula ile güzelce düzeltelim.
  11. Muhallebimiz uygunca soğuduktan sonra kakao ekleyerek süsleyelim tiramisu tart tanımımızı bir gece buzdolabında dinlendikten sonra servis edelim afiyet olsun.

Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brokolili Arpa Şehriye Pilavı
Şehriyeli Pirinç Çorbası
Bisküvili Pasta
Etli Kuru Börülce Yemeği ( 100 Gr Etle Çok Lezzetli Ana Yemek )
Yüksük Çorbası
Dubai Çikolatası | Lüks Ve Eşsiz Tat Deneyimi!
Hdabla | © 2025 |