Tiramisu
Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 çay bardağı un
Keki ıslatmak için;
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
Muhallebisi için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 kaşık tepeleme un
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı labne (100 gr)
Üzeri için;
- Kakao
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kekimizi hazırlayalım karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak 5 dakika beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Diğer materyalleri sırasıyla ekleyelim süt, sıvı yağ ek ederek 1-2 dakika daha çırpalım.
- Ardından eklediğimiz kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Malzemelerimiz güzelce karıştıktan sonra yağlanmış turta kabına harcımız dökelim.
- Kekimizi evvelden ısıttığımız 170 derecede 30 dakika kadar pişirelim piştikten sonra soğumaya bırakalım.
- Muhallebi için labne hariç bütün materyalleri uygun bir tencere alarak karıştıralım.
- Tencereyi ocağa alalım muhallebi kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirelim bu etapta daima karıştıralım.
- Muhallebimiz kaynayınca altını kapatalım ılımaya bırakalım ılıyam muhallebiyi labne peyniri ekleyip çırpalım.
- Soğumaya kekimiz uygun bir servis tabağına alalım ve ılık suda karıştırarak erittiğimiz kahveli suyla ısıtalım.
- Üzerine muhallebiyi dökelim spatula ile güzelce düzeltelim.
- Muhallebimiz uygunca soğuduktan sonra kakao ekleyerek süsleyelim tiramisu tart tanımımızı bir gece buzdolabında dinlendikten sonra servis edelim afiyet olsun.
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















