Tiramisu

Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet hazır pandispanya keki

Muhallebisi için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığından biraz fazla toz şeker (tepeleme )
  • 3 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 adet yumurta
  • 200 gram labne peyniri

Islatmak için;

  • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve

Üzeri için;

  • Kakao

Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak muhallebi için şeker, un, süt ve yumurta çırpılarak ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra altı kapatılarak soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra labne peyniri ek edilip mikser ile çırpıyoruz.
  2. Pandispanyamızı ıslatmak için kahve karışımını hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz. Servis tabağına pandispanya kekinin birinci katı konularak ıslatılır.
  3. Üzerine kremanın yarısı ek edilip kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan sonra ikinci kat kapatılır ve kalan krema üstüne konulur.
  4. Son olarak üzerine kakao serpilerek buzdolabına dinlenmeye bırakılır. 1 gün bekletilen pastamızın tadı herzaman daha lezzetli oluyor💕

Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beluga Mercimek Salatası (Videolu)
İncirli Fındıklı Kurabiye Malzemeler
Lavaş Üstü Mantarlı Omlet
Ajvar
Kabaklı Krep
Fırında Kuzu Pirzola
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet