Tiramisu

Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet hazır pandispanya keki
Muhallebisi için;
- 2.5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığından biraz fazla toz şeker (tepeleme )
- 3 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1 adet yumurta
- 200 gram labne peyniri
Islatmak için;
- 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
Üzeri için;
- Kakao
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak muhallebi için şeker, un, süt ve yumurta çırpılarak ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra altı kapatılarak soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra labne peyniri ek edilip mikser ile çırpıyoruz.
- Pandispanyamızı ıslatmak için kahve karışımını hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz. Servis tabağına pandispanya kekinin birinci katı konularak ıslatılır.
- Üzerine kremanın yarısı ek edilip kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan sonra ikinci kat kapatılır ve kalan krema üstüne konulur.
- Son olarak üzerine kakao serpilerek buzdolabına dinlenmeye bırakılır. 1 gün bekletilen pastamızın tadı herzaman daha lezzetli oluyor💕
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








