Tiftikli Yoğurtlu Kabak
Tiftikli Yoğurtlu Kabak Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet kabak
- 1 kase yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 250 gr kadar et
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 kase yoğurt
- Nane
- Pul biber
- Kekik
- Zeytinyağı
Tiftikli Yoğurtlu Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 250 gr etimizi haşlıyoruz. ( açıkçası ben bir gün öncesinden haşlama yemeği yapmıştım oradan kalan etimi değerlendirdim lakin hoş bir yemek oldu 😏).
- 3 adet kabağımızı soyup dilimleyerek az zeytinyağı, tuz, nane ve pul biber ekliyerek airfryer de (fırındada yapabilirsiniz) 200 derecede 25 dk kadar pişiriyoruz.
- Haşlanan etimizi tiftik tiftik yapıp tereyağı ve zeytinyağında tavada kavuruyoruz.
- Üzerine kırmızı biber, nane, pul biber ve kekik, tuz ekliyoruz.
- 1 diş sarımsak rendeleyip etimize ekleyip kavurmaya devam ediyoruz ve suyumuzu ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirip altını kapatıyoruz.
- 1 kase yoğurdumuza 2 diş sarımsak ekliyoruz.
- Pişen kabaklarımızı tabağımıza üzerine sarımsaklı yoğurt ve en son tiftikli etimizi de gezdirip bir hoş afiyetle yiyoruz. 🤗.
Tiftikli Yoğurtlu Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






