Tereyağlı Yumurta Kapama

Tereyağlı Yumurta Kapama Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Pul biber
  • Tuz
  • Toz biber
  • Nane

Tereyağlı Yumurta Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtalarımızı 8-10 dakika haşlıyoruz.
  2. Ocaktan alıp soğuk suda soğumasını bekliyoruz ve kabuklarını soyuyoruz.
  3. Tavamızda tereyağını eritip içine baharatlarımızı ek ediyoruz.
  4. Kabuklarını soyduğumuz yumurtaları ikiye bölüp tavamıza yerleştiriyoruz.
  5. Yumurtaları 1-2 dakika sonra zıt çevirip 1-2 dakika daha beklettikten sonra yumurta kapamamız hazır.

Afiyet olsun….

Dilerseniz en son yeşil soğanla süsleyebilirsiniz.

Tereyağlı Yumurta Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Havuçlu Kek
Ispanaklı Kurabiye
Mercimekli Tavuk Çorbası (Şifa Çorbası )
Fırında Tavuk Baget (Mangal Tadında)
Mavi Haşhaşlı Kurabiye
Mozaik Kek
Hdabla | © 2025 |