Tereyağlı Yumurta Kapama
Tereyağlı Yumurta Kapama Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Pul biber
- Tuz
- Toz biber
- Nane
Tereyağlı Yumurta Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtalarımızı 8-10 dakika haşlıyoruz.
- Ocaktan alıp soğuk suda soğumasını bekliyoruz ve kabuklarını soyuyoruz.
- Tavamızda tereyağını eritip içine baharatlarımızı ek ediyoruz.
- Kabuklarını soyduğumuz yumurtaları ikiye bölüp tavamıza yerleştiriyoruz.
- Yumurtaları 1-2 dakika sonra zıt çevirip 1-2 dakika daha beklettikten sonra yumurta kapamamız hazır.
Afiyet olsun….
Dilerseniz en son yeşil soğanla süsleyebilirsiniz.
Tereyağlı Yumurta Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











