Tereyağlı Ve Tarçınlı Kurabiye (Çocukların Bayıldığı Kurabiye)
Tereyağlı Ve Tarçınlı Kurabiye (Çocukların Bayıldığı Kurabiye) Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı
- 2 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta (buğday mısır farketmez)
- 2,5 çay bardağı un (kontrollü ekleyin sert olmasın)
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Süslemek için;
- Renkli glazürler
Tereyağlı Ve Tarçınlı Kurabiye (Çocukların Bayıldığı Kurabiye) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçler bir kapta yoğurulur kulak göğsü kıvamında yumuşak bir hamur olsun.
- Dileğiniz tada nazaran modüllere bölebilir, sizler de istediğiniz diğer gereçler varsa ekleyebilirsiniz. (tarçınlı da çok yakışıyor).
- İster hamur kalıpları ile ister elde yuvarlayarak form verebilirsiniz.
- Fırın tepsisine dizdikten sonra evvelce ısıtılmış 180 c fırında yaklaşık 15-20 dk pişirilir.
- Soğumadan tepsiden oynatmayın soğuyunca ağzı kapalı bir kapta uzun müddet koruma edebilirsiniz. (sağlık açısından bilmiyorum ancak 1 hafta kadar tazeliğini koruyor).
Tereyağlı Ve Tarçınlı Kurabiye (Çocukların Bayıldığı Kurabiye) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











