Tereyağlı Susamlı Çubuk Kurabiye

Tereyağlı Susamlı Çubuk Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta sarısı (Akı üzerine olacak)
  • 100 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 3 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un denetimi ekleyin

Üzeri için ;

  • Susam
  • Çörekotu

Tereyağlı Susamlı Çubuk Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına un hariç gereçleri koyup karıştırın.
  2. Unu yavaş yavaş ek ederek orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.
  3. Hamuru toparlayıp pişirme kağıdına alın merdaneyle yarım cm kalınlığında açın kenarlarını kesme aparatıyla düzelterek kare formu verin.
  4. Pişirme kağıdıyla birlikte hamuru tepsiye koyun.
  5. Üzerine yumurta akını sürün ,çörekotu ve susam seriştirin, çubuklar halinde kesin ,kesme aparatıyla ortalarını yarım cm açıp boşluk bırakın.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin yaklaşık 25 dakika.
  7. Tepside büsbütün soğumaya bırakın kıyır kıyır lezzette çubuk kurabiyemiz hazır afiyet olsun.

Tereyağlı Susamlı Çubuk Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cennet Hurmalı Tart
Köfteli Hünkar Beğendi
Tavuklu Çökertme Kebabı
Vişneli Brownie
Kapya Biber Turşusu
Lokma Kadayıf
Hdabla | © 2025 |