Tereyağlı Soslu Alabalık Kızartması

Tereyağlı Soslu Alabalık Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet alabalık (kişi sayısına nazaran 4 kişiysen)
  • 1 adet pırasa
  • 4 kol maydanoz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaçığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu

Tereyağlı Soslu Alabalık Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce balık temizlenir kılçığı içinden alınır güzelce yıkanır.
  2. Pırasa maydanoz rondo ile güzelce ezilir geniş bir kaba konur üzerine pul biber, karabiber, nane konur tuzu atılır yağı, limonu sıkıp karıştırılır içine balık atılıp sosu balığa yedirilir 5 dk dinlendirilir.
  3. Tavayı ocağa alınıp tereyağ atılıp, eriyince balık dizilir ben iki küçük soğan attım altı üstü kızarınca servis edilir.

Tereyağlı Soslu Alabalık Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Makarna
Nefis Rokalı Salata
Şifa Deposu Tavuk Çorbası
Bozcamda Patates Dizmesi
Közlenmiş Patlıcana Sarılmış Tavuk Köfte
Sarı Üzümlü Zerdeli Sütlaç
Hdabla | © 2025 |