Tereyağlı Pirinç Pilavı

Tereyağlı Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım küp şeker
- 2/3 damla limon suyu
- Tuz
Tereyağlı Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel tavamıza sıvı yağını ve tereyağını alalım ve erimeye bırakalım ve üstüne tel şehriye ekleyelim ve güzelce kavuralım.
- Kavrulan tel şehriyenin üstüne evvelce yıkadığımız pirinci dökelim ve yeniden 1 dakika kavuralım, onu üstüne küp şekeri ve limonu sıkalım yeniden karıştıralım ve 4 su bardağı suyumuzu ek edelim.
- Son olarak tuzumuzu ekleyelim ve kaynamaya bırakalım, pilavımız kaynayınca kısık ateşte 20 dakika pişirelim afiyet olsun 😋😋😋
Tereyağlı Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





