Tereyağlı Pastane Simiti
Tereyağlı Pastane Simiti Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 275 ml su( 1
- 5 su bardağı su)
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
Bulamak için;
- 1.5 su bardağı kavrulmuş susam
- Pekmez suyu yahut karamelize su
Arasına sürmek için;
- 75 gram tereyağ
Karamelize su için;
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
Pekmez suyu için;
- Yarım çay bardağı pekmez
- 1 su bardağı su
Tereyağlı Pastane Simiti Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için yoğurma kabına un hariç başka gereçleri alıp maya aktifleşene kadar 10 dk bekliyoruz.
- Maya aktifleşince azar azar unu ekleyerek kıvamlı bir hamur yapıyoruz.
- Hamurumuzu hava almayacak halde kapatıp 30 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu 10 eşit modüle ayıralım yuvarlayalım ve 15 dk daha mayalandırıyoruz.
- Hamur mayalanınca birini alalım yuvarlak formda elimizle tatlı kabağı boyutunda açalım kenarına fotoğraftaki üzere tereyağ sürelim ve rulo biçiminde sarıp kenara alalım.
- Tüm hamurları bu türlü yapalım. 15 dk daha mayalandiriyoruz.
- Mayalanın hamurlardan birini alalım ve iki ucundan tutup biraz uzatalım.
- Ardından iki ucunu birleştirip elimizle tezgaha koyup birleştirdigimiz yerini düzleştiyoruz.
- Hepsini bu türlü yapalım ve 10 dk daha mayalandırıyoruz.
- Mayalanan simitleri evvel pekmez suyuna sonra susama batıralım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
- Tepsiye dizerken biraz açalım ki çok kalın olmasın simitlerimiz.
- Bütün hepsini bu türlü yapalım ve 15 dk da tepsi mayası yapalım ve 180 derecede nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun:) 🙂 :).
Tereyağlı Pastane Simiti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















