Tereyağlı Katmer Poğaça

Tereyağlı Katmer Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5,5 su bardağı un (kontrolü ekleyin)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ara katı için;

  • 120 gram tereyağı

Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tereyağlı Katmer Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur gereçleri bir kaba alıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  2. Kabarmasını beklemeden hamuru 4 e bölüyoruz. 30 cm çapında açıyoruz.
  3. Aralarına oda sıcaklığında bekleyen tereyağını sürüyoruz.
  4. Bu sefer üst üste olan 4 hamurumuzu dikdörtgen biçiminde ince uzun açıyoruz her basamağını fotoğraflandırdım.
  5. Açtığımız hamurun her tarafına tekrar tereyağı sürüyoruz.
  6. Hamuru 3 e katlıyoruz.
  7. 2 cm kalınlıkta 18-20 adet kesiyoruz.
  8. Elimizle yassıltıp 2 uçlarını dışa hakikat çevirip birleştiriyoruz. Kendisi biçim alır.
  9. Tepside üzerini örtüp 30 dk kabarmasını bekliyoruz.
  10. Yumurta sarısını sürüp evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Herkese afiyet olsun 🤗.

Tereyağlı Katmer Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Kek
Afkan Pilavi
Sarımsaklı Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği
Kulpta Kedi Dili Tatlısı
Patatesli Poğaça
Karamelize Soğanlı Yumurta (O Kadar Lezzetli Ki Tadına Doyamayacaksınız )
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet