Tereyağlı Katmer Poğaça

Tereyağlı Katmer Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 5,5 su bardağı un (kontrolü ekleyin)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ara katı için;
- 120 gram tereyağı
Üzeri için;
- 2 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tereyağlı Katmer Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur gereçleri bir kaba alıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Kabarmasını beklemeden hamuru 4 e bölüyoruz. 30 cm çapında açıyoruz.
- Aralarına oda sıcaklığında bekleyen tereyağını sürüyoruz.
- Bu sefer üst üste olan 4 hamurumuzu dikdörtgen biçiminde ince uzun açıyoruz her basamağını fotoğraflandırdım.
- Açtığımız hamurun her tarafına tekrar tereyağı sürüyoruz.
- Hamuru 3 e katlıyoruz.
- 2 cm kalınlıkta 18-20 adet kesiyoruz.
- Elimizle yassıltıp 2 uçlarını dışa hakikat çevirip birleştiriyoruz. Kendisi biçim alır.
- Tepside üzerini örtüp 30 dk kabarmasını bekliyoruz.
- Yumurta sarısını sürüp evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Herkese afiyet olsun 🤗.
Tereyağlı Katmer Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







