Tereyağlı Fransız Patates Graten
Tereyağlı Fransız Patates Graten Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg patates (ince dilimlenmiş, tercihen sarı etli)
- 2 diş sarımsak
- 250 ml krema
- 100 ml süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı (krema karışımına)
- 50 gram tereyağı (kabı yağlamak ve üstüne serpmek için)
- 100 gram rendelenmiş kaşar, gruyère ya da parmesan (isteğe nazaran karışık)
- Tuz
- Karabiber
- Muskat rendesi (isteğe bağlı)
Tereyağlı Fransız Patates Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
- 180 °c’ye (alt-üst) evvelden ısıtın.
- 1 diş sarımsağı ortadan ikiye kesin, kesik yüzeyiyle fırın kabının tabanını ve kenarlarını sürün (👉 bu yalnızca hafif bir sarımsak aroması verir, sarımsağın kendisi yemeğe girmez). Sonra kabı biraz tereyağıyla yağlayın.
- Patatesleri çok ince (2–3 mm) dilimleyin.
- Küçük bir tencerede krema + süt + 2 yemek kaşığı tereyağı + biraz tuz, karabiber ve muskatı ısıt (kaynamasına gerek yok).
- Patatesleri fırın kabına kat kat yerleştirin. Her katmana az tuz ve karabiber serpiştirin.
- Hazırladığın kremalı karışımı patateslerin üzerine dökün.
- Üzerine rendelenmiş peynir ve kalan tereyağı kesimlerini serpiştirin.
- 45–55 dakika fırında pişir. Patatesler yumuşayıp üstü altın rengini almalı.
- Fırından aldıktan sonra 5–10 dakika bekletin, sonra servis edin. ✨ bu haliyle patates graten daha güçlü, tereyağlı ve kremamsı oluyor 🤗💫 afiyet olsun🙏🥰.
Tereyağlı Fransız Patates Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










