Tereyağlı Elmalı Kurabiye
Tereyağlı Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4 su bardağı un ( kontrollü)
İç harcı için;
- 4-5 tane elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Tereyağlı Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle elmaların kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
- Tarçın ve şekeri ekleyelim suyunu çekene kadar pişirin.
- Un hariç tüm materyalleri karıştıralım.
- Yavaş yavaş un ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım.
- Çay bardağının altını una batırıp yuvarlakların üzerine bastıralım.
- Elmalı harçtan koyalım ve buzluğa koyduğumuz hamuru rendeleyelim.
- 180 derecelik fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun ✌️.
Tereyağlı Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









