Tereyağlı Elmalı Kurabiye

Tereyağlı Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 su bardağı un ( kontrollü)

İç harcı için;

  • 4-5 tane elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Tereyağlı Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle elmaların kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
  2. Tarçın ve şekeri ekleyelim suyunu çekene kadar pişirin.
  3. Un hariç tüm materyalleri karıştıralım.
  4. Yavaş yavaş un ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim.
  5.  Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım.
  6. Çay bardağının altını una batırıp yuvarlakların üzerine bastıralım.
  7.  Elmalı harçtan koyalım ve buzluğa koyduğumuz hamuru rendeleyelim.
  8. 180 derecelik fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun ✌️.

Tereyağlı Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çiçek Börek (Videolu)
Frambuazlı Sağlıklı Brownie (Buzluğa Uygun – Şekersiz – Pcos Dostu)
Magnolia
Ispanaklı Labneli Poğaça (Mayalı)
Garfield Lazanyası
Güveçte Patlıcan Kebap (Calla)
Hdabla | © 2025 |