Tereyağlı Çıtır Simit

Tereyağlı Çıtır Simit Tanımı İçin Malzemeler

  • 4,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket toz maya

️İçi için;

  • 75 gram oda sıcaklığında tereyağı

Dışına bulamak için;

  • Yarım çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 kase susam

Tereyağlı Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için gerekli gereçleri derin bir kapta güzelce karıştıralım ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. 10 dk dinlendirdikten sonra bezelere ayırıp 10 dk daha dinlendirelim.
  3. Yuvarlak açıp tereyağını şerit halinde koyup rulo yapalım.
  4. İlk yaptığımızda başlayarak hafif vurarak uzatalım ve uçlarını birleştirip evvel pekmezli suya batırıp sonra susama bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  5. 20 dk tepsi mayası yaptıktan sonra 200 derece alt üst ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
  6. İlk sıcağı çıkınca afiyetle yiyelim 😋😋💯.

Tereyağlı Çıtır Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Magnolia
Lokanta Usulü İşkembe
Panna Cotta
Körili Tavuk Makarna Menüsü
Saç Tava
Pişmaniye Kurabiye
Hdabla | © 2024 |