Tereyağlı Browni Islak Kurabiye

Tereyağlı Browni Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 125 gram tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
Şerbeti için;
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı su
Tereyağlı Browni Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir karıştırma kabına tereyağı, sıvı yağ,yumurta ve toz şekeri alalım çırpma teli ile güzelce karıştıralım.
- Sonra üzerine kuru materyallerimizi ek edelim ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım .
- Pürüzsüz bir hamur elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayalım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsimize tek tek dizelim.
- Hepsi bittikten sonra 150 derece evvelce ısıtılmış fanlı fırınımızda 15 dakika üzerleri çatlayana kadar pişirelim .
- Piştikten sonra kurabiyelerimizi yeterlice soğutalım.
- Bir taraftanda şerbetimizi bir iki taşım kaynatalım kurabiyeleri sıcak şerbetinin içine atıp her tarafını ıslatalım .
- Son olarak üzerlerini dilediğiniz biçimde süsleyip servis edelim ,denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun🤗.
Tereyağlı Browni Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




