Terbiyeli ,Yeşil Mercimekli Buğday Çorbası

Terbiyeli ,Yeşil Mercimekli Buğday Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çorba kasesi haşlanmış buğday (yarma)
- 1 küçük kase haslanmış yeşil mercimek (dondurucudan)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardağı su
Terbiyesi için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarıs
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı su
Üzeri için;
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tepeleme nane
- Yarım çay kaşığı pul biber
Terbiyeli ,Yeşil Mercimekli Buğday Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çorbamız için terbiyesini pürüzsüz olana kadar karıştırıp, 4 su bardağı ekleyip tencereye alalım.
- Çorba kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynayınca 3 su bardağı su ekleyelim.
- Buğday ve mercimeği ni ek edelim 10 dakika kaynamaya bırakalım.
- Sos kabına, tereyağ ve zeytinyağı alalım,pul biber eği yaparak, tereyağı eriyip kokusu çıkınca naneyi ekleyelim.
- Bir kaç cins karıştırıp çorbanın üzerine dökelim.
- En son tuzunu karıştırıp çorbayı ocaktan alalım.
- Çorbanın birinci sıcağı geçene kadar, tencerenin kapağını açık tutalım.
- Buğday ve mercimis üzere çorbamız servise hazırdır. Afiyet olsun. 🌺🌺🌺.
Terbiyeli ,Yeşil Mercimekli Buğday Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











