Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası

Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 su bardağı tel şehriye
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 3 litre sıcak su
  • 7-8 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için;

  • 8 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 silme yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta sarısı

İsteğe bağlı üstüne;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağlar tencereye koyulur. Şehriyeler koyulup kavrulur.
  2. Salça ve toz biber eklenip kavrulur. Kıyma eklenip karıştırılır.
  3. Sıcak su eklenip karıştırılır. Tuzu atılır. Pişmeye bırakılır.
  4. Terbiyesi için gereçler farklı bir kasede karıştırılır. Çorbadan 2 kepçe eklenip terbiye ılık hale getirilir.
  5. Hazırlanan terbiye, çorbanın içine daima karıştırılarak eklenir.
  6. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20-25 dk denetimli olarak pişirilir.
  7. Kıvamı koyu gelirse sıcak su eklenir.
  8. Eğer üstüne sos yapılacaksa tereyağı eritilip içine nane karıştırılarak çorbaya ek edilir. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun 🙂

Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Cipsi
Sebzeli Sulu Köfte
Beş Çayı Menüsü
Nohutlu Kabak
Tavada Pizza
Haşhaş Dolgulu Krep
Hdabla | © 2025 |