Terbiyeli Tavuk Sulu Un Çorbası

Terbiyeli Tavuk Sulu Un Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şehriye
- 5 bardak tavuk suyu
- 4 bardak su
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Terbiyesi için;
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 5 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- Tuz
Üzeri için;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Pulbiber
- Kuru nane
Terbiyeli Tavuk Sulu Un Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tereyağ ile şehriyeler rengi dönene kadar kavrulur .
- Üzerine tavuk suyu ve olağan su eklenerek kaynamaya bırakılır. (tamamı tavuksuyu ile de olabilir).
- Un, yoğurt, yumurta farklı bir kapta topaklanmayacak halde tel çırpıcı ile çırpılır tuz eklenir.
- Tencere kaynamaya başlayınca içine çırpıcı ile orta vermeden karıştırılarak iki kepçe sıcak tavuklu su eklenir.
- Hazırlanan terbiye tencereye karıştırmaya orta vermeden dökülür ve terbiyenin çorbaya karışması sağlanır.
- Tencerenin altı yarıma alınarak 3-4 dk daha kaynatılır.
- Kaynama süreci devam ederken farklı bir tavaya zeyrinyağı nane ve pulbiber kızdırılarak çorbanın üzerine eklenir ve tencerenin altı kapatılır.
Terbiyeli Tavuk Sulu Un Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







