Terbiyeli Tavuk Sulu Un Çorbası

Terbiyeli Tavuk Sulu Un Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şehriye
  • 5 bardak tavuk suyu
  • 4 bardak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Terbiyesi için;

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • Tuz

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Pulbiber
  • Kuru nane

Terbiyeli Tavuk Sulu Un Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tereyağ ile şehriyeler rengi dönene kadar kavrulur .
  2. Üzerine tavuk suyu ve olağan su eklenerek kaynamaya bırakılır. (tamamı tavuksuyu ile de olabilir).
  3. Un, yoğurt, yumurta farklı bir kapta topaklanmayacak halde tel çırpıcı ile çırpılır tuz eklenir.
  4. Tencere kaynamaya başlayınca içine çırpıcı ile orta vermeden karıştırılarak iki kepçe sıcak tavuklu su eklenir.
  5. Hazırlanan terbiye tencereye karıştırmaya orta vermeden dökülür ve terbiyenin çorbaya karışması sağlanır.
  6. Tencerenin altı yarıma alınarak 3-4 dk daha kaynatılır.
  7. Kaynama süreci devam ederken farklı bir tavaya zeyrinyağı nane ve pulbiber kızdırılarak çorbanın üzerine eklenir ve tencerenin altı kapatılır.

Terbiyeli Tavuk Sulu Un Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Püre Eşliğinde Fırında Soğanlı Köfte
Browni Cookies
Kaptan’dan Enfes Kıymalı Erişteli Mercimek Yemeği
Peynirli Soğanlı Börek
Hindi Gerdan Haşlama (Düdüklüde)
Farklı Lezzetli Ekmek Üstü Kahvaltı
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet