Terbiyeli Tavuk Çorbası

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg tavuk göğsü ( arzu’ya nazaran zerzevat ve şehriye de ekleyebilirsiniz)
  • 1 litre su

Terbiyesi için;

  • 1 kg yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuğumuzu haşlıyoruz.
  2. Haşladığımız tavukları düzgünce diyoruz sonra haşlama suyumuza tavukları ek ediyoruz.
  3. Bir kenarda da yoğurdumuzu çırpıyoruz içine sarımsak rendeliyoruz tavuk suyumuzdan alıp yoğurdumuza ekleyip düzgünce karıştırıyoruz.
  4. Bu karışımı ocakta kaynayan tavuk suyumuza ekliyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz kaynadıktan sonra altını kısıp kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  5. Tereyağımızı kızdırıp içine pul biberi ekliyoruz renk alınca kapatıyoruz ister servis sırasında isterseniz tencerenin içine sosu ek edebilirsiniz afiyet olsun.

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Sufle
Arap Tava
Fırında Sebzeli Et Yemeği
Çikolatalı Tepsi Poğaçası
Tam Kıvamında Lokum Gibi Taşlık
Yalancı Su Böreği – Pratik Su Böreği Tarifi
Hdabla | © 2025 |