Terbiyeli Tavuk Çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg tavuk göğsü ( arzu’ya nazaran zerzevat ve şehriye de ekleyebilirsiniz)
- 1 litre su
Terbiyesi için;
- 1 kg yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuğumuzu haşlıyoruz.
- Haşladığımız tavukları düzgünce diyoruz sonra haşlama suyumuza tavukları ek ediyoruz.
- Bir kenarda da yoğurdumuzu çırpıyoruz içine sarımsak rendeliyoruz tavuk suyumuzdan alıp yoğurdumuza ekleyip düzgünce karıştırıyoruz.
- Bu karışımı ocakta kaynayan tavuk suyumuza ekliyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz kaynadıktan sonra altını kısıp kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Tereyağımızı kızdırıp içine pul biberi ekliyoruz renk alınca kapatıyoruz ister servis sırasında isterseniz tencerenin içine sosu ek edebilirsiniz afiyet olsun.
Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











