Terbiyeli Şehriye Çorbası

Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Pul biber
  • Nane
  • Tuz

Terbiye için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı

Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sıvı yağ alalım. Şehriyeleri ekleyip kavuralım.
  2. Salça ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. 1 lt sıcak su ekleyip arpa şehriyeler yumuşayana kadar pişirelim.
  4. Terbiye materyallerini kaseye alıp karıştıralım.
  5. Ardından çorbadan 1-2 kepçe alıp oluşturalım.
  6. Çorbaya ekleyip kaynayana kadar karıştırıp pişirelim. (kesilmemesi için önemli)
  7. Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşe alıp 10 dakıka pişirip ocaktan alalım.

Afiyet olsun.

📌Sizlere bir püf noktası bırakıyorum ☺️ çorbalarınız olurda kesilirse; çorbayı çabucak öbür bi tencereye süzün. Blandrdan geçirip tekrar tencereye alın. Süzgeçte kalan materyalleri çorbanıza ekleyip kaynayana kadar karıştırın ☺️hepsi bu kadar🤗.

Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Waffle Tatlısı
Lokanta Usulü Mor Lahana Turşusu
Puf Poğaça Pizza
Portakallı Tart Kek
Ev Baklavası Tarifi
Ejder Meyveli Sütlü Tatlı
Hdabla | © 2025 |