Terbiyeli Şehriye Çorbası
Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı toz biber
- Pul biber
- Nane
- Tuz
Terbiye için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağ alalım. Şehriyeleri ekleyip kavuralım.
- Salça ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edelim.
- 1 lt sıcak su ekleyip arpa şehriyeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Terbiye materyallerini kaseye alıp karıştıralım.
- Ardından çorbadan 1-2 kepçe alıp oluşturalım.
- Çorbaya ekleyip kaynayana kadar karıştırıp pişirelim. (kesilmemesi için önemli)
- Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşe alıp 10 dakıka pişirip ocaktan alalım.
Afiyet olsun.
📌Sizlere bir püf noktası bırakıyorum ☺️ çorbalarınız olurda kesilirse; çorbayı çabucak öbür bi tencereye süzün. Blandrdan geçirip tekrar tencereye alın. Süzgeçte kalan materyalleri çorbanıza ekleyip kaynayana kadar karıştırın ☺️hepsi bu kadar🤗.
Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










