Terbiyeli Şehriye Çorbası

Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- Toz kırmızı biber
Terbiye için;
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 silme yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı nane
Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritiyoruz, sıvı yağınıda ekleyip şehriyesini kavuruyoruz.
- Pembeleşince salçayı ekleyip çiğliği gidene kadar kavurmaya devam ediyoruz.
- Rendelenmiş sarımsak ve baharatları da ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
- Terbiye için bütün gereçleri farklı bir kapta çırpıyoruz.
- Çorbanın suyundan bir kepçe alıp terbiyenin içine ekleyip ılıttıktan sonra karışımı çorbaya ekleyip karıştırıyoruz.
- Son adımda tereyağını eritip naneyi ekleyerek kızdırdığımız ikiliyi çorbayla birleştiriyoruz.
Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


