Terbiyeli Şehriye Çorbası

Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 8 su bardağı kaynamış su
- 1 paket et suyu yahut tavuk suyu ( tercihe nazaran )
Terbiyesi için ;
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
Üzeri için ;
- 1 yemek kaşığı tereyağı yahut sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nane
Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çorba tenceremizi ocağa alalım ve altını yakalım tereyağı ve sıvı yağ ekleyelim .
- Tereyağı eridikten sonra şehriyemizi ekleyip kavurmaya başlıyoruz ,renk alan şehriyemize salçamızı ekleyip karıştıralım .
- Daha sonra sarımsak ve baharatları ve tuzu da ek edip karıştıralım.
- Kaynamış suyumuzu ek edip karıştırın .
- En sonda 1 paket et suyu ek edelim ve karıştıralım çorbamızı kısık ateşte pişirelim.
- Terbiyesi için :Yoğurt, un, ekleyip karıştıralım ve kaynayan çorbamızın suyundan 2 kepçe kadar terbiyesine ekleyelim ve karıştıralım.
- Karıştırdıktan sonra yavaş yavaş çorbamıza ek edelim ve daima kaynayana kadar karıştıralım.
- Üzeri için :Bir küçük cezveye tereyağı yahut sıvı yağ ekleyelim ve nane ek edelim.
- Nane kızdıktan sonra çorbamıza ek edelim ve sıcak sıcak servis edelim şimdiden afiyet olsun.
Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








