Terbiyeli Şehriye Çorbası

Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 1’er çay kaşığı karabiber
- Toz kırmızı biber
- Pul biber
- 8 su bardağı sıcak su
- Tuz
Terbiyesi için;
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 silme yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
Üzerine;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencerede şehriyeyi kavuralım.
- Salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Rendelenmiş sarımsağı ve baharatları da atıp biraz daha kavurduktan sonra sıcak su ekleyip pişmeye bırakalım.
- Terbiyesi için verilen gereçleri çırpalım.
- Çorbanın suyundan bir iki kepçe alıp terbiyeyi ılıştırdıktan sonra çorbaya ekleyelim ve karıştıralım.
- En son üzerine tereyağı ve nane yakıp dökelim.
Afiyet olsun. (Gerekirse çorbaya biraz daha sıcak su eği yapabilirsiniz. Hatta tavuk ya da et suyu ile yaparsanız lezzeti ikiye katlarsınız. ).
Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







