Terbiyeli Sebze Çorbası

Terbiyeli Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 litre sıcak su
- 1 kase tavuk suyu
- 2 orta uzunluk patates
- 2 orta uzunluk soğan
- 2 orta uzunluk havuç
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
Terbiyesi için;
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
- Çeyrek limon suyu
- 2 yumurta sarısı
Terbiyeli Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağı ve tereyağı tencereye koyulur.
- Sebzelerin kabukları soyulup yıkanır.
- Soğanlar ince ince yemeklik doğranıp kavrulur.
- Üstüne küçük küçük doğranan patatesler eklenir kavrulur.
- Havuçlar rendelenip eklenir. Kavrulur.
- Tavuk suyu ve 2 litre sıcak su eklenip sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
- Blendırdan geçirilir pürüzsüz hale getirilir.
- Ayrı bir tabakta terbiyesi için materyaller karıştırılır. Çorbadan 2 kepçe alınıp güzelce karıştırılır.
- Sürekli karıştırarak terbiye çorbanın içine dökülür.
- Kaynayana kadar karıştırarak pişirilir. Tuzu ve kekiği atılıp karıştırılır.
- Ocaktan alınıp servis edilir.
- Kıvamı koyu gelirse sıcak su ek edilir.
Terbiyeli Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



