Terbiyeli Sebze Çorbası
Terbiyeli Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 adet orta uzunluk havuç
- 1 adet orta uzunluk kabak
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet çarliston biber
- 4-5 diş sarımsak
- 3-4 kısım maydanoz
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı su
- Zeytinyağ
- Tuz
Terbiyeli Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patates ve havucun kabukları soyulur.
- Tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğranır.
- Biberlerin çekirdekleri temizlenir.
- Biberler, kabak ve sarımsak da küp küp doğranır.
- Tencereye zeytinyağı ek edilir ve patates ile havuç biraz kavrulur.
- Diğer sebzeler de ek edilir. Biraz kavrulur.
- Tencereye su ek edilir.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşte sebzeler düzgünce pişene kadar pişirilir.
- Terbiyesi için başka bir kasede yumurta sarısı, yoğurt ve un yeterlice çırpılır.
- İki kepçe kadar kaynayan sebzeli sudan terbiyeye eklenir.
- Terbiyenin topak olmaması için daima karıştırarak tencereye dökülür.
- Bir iki taşım daha kaynatılır. Ocağın altı kapatılır.
- İnce ince doğradığımız maydanoz ek edilir. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.
Terbiyeli Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















