Terbiyeli Sebze Çorbası
Terbiyeli Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- Yarım yemeklik kabak
- 2 diş sarımsak
- 1yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 lt sıcak su
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ
- 2 çay kaşığı nane
Terbiyeli Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye tereyağını ve sıvı yağını alalım.
- İrice doğranmış soğan, sarımsak ve kapya biberleri ile birlikte kavuralım.
- Daha sonra patates, havuç,kabak ve salçayı da ekleyip bir iki dakika daha kavuralım.
- Karabiber ve toz biberi de ekledikten sonra 1lt sıcak suyu koyalım.
- Sebzeler piştikten sonra robottan geçirelim. Hafif taneli bırakalım.
- Terbiyesi için yoğurt,yumurta ve un bir kaba alınır. Bir kepçe sıcak sudan alınır.
- Terbiye yavaşça yemeğe eklenir. Kaynayana kadar karıştıralım.
- Sosu için ufak bir tavada tereyağı ve nane yakılır.
- Tencereye sosu dökelim. Afiyet oldun.
Terbiyeli Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















