Terbiyeli Sebze Çorbası

Terbiyeli Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 litre sıcak su
  • 1 kase tavuk suyu
  • 2 orta uzunluk patates
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 2 orta uzunluk havuç
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Terbiyesi için;

  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • Çeyrek limon suyu
  • 2 yumurta sarısı

Terbiyeli Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağı ve tereyağı tencereye koyulur.
  2. Sebzelerin kabukları soyulup yıkanır.
  3. Soğanlar ince ince yemeklik doğranıp kavrulur.
  4. Üstüne küçük küçük doğranan patatesler eklenir kavrulur.
  5. Havuçlar rendelenip eklenir. Kavrulur.
  6. Tavuk suyu ve 2 litre sıcak su eklenip sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  7. Blendırdan geçirilir pürüzsüz hale getirilir.
  8. Ayrı bir tabakta terbiyesi için materyaller karıştırılır. Çorbadan 2 kepçe alınıp güzelce karıştırılır.
  9. Sürekli karıştırarak terbiye çorbanın içine dökülür.
  10. Kaynayana kadar karıştırarak pişirilir. Tuzu ve kekiği atılıp karıştırılır.
  11. Ocaktan alınıp servis edilir.
  12. Kıvamı koyu gelirse sıcak su ek edilir.

Terbiyeli Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Köftesi
Pirinç Unlu Peynirli Poğaça
Babam Böyle Pasta Yapmayı Nerden Öğrendi?
Siyez Ekmeği (Ekmek Yapma Makinesi İle)
Vejetaryen Salata
Domatesli Bulgur Pilavı Nefis Ve Besleyici Sofraların Vazgeçilmezi! (Kolay Tarif)
Hdabla | © 2025 |