Terbiyeli Kereviz Yemeği

Terbiyeli Kereviz Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kereviz
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı salça yahut şişe domatesi
- Zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
- Su
- 1 yumurta sarısı
- Yarım limon
Terbiyeli Kereviz Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kerevizler temizlenip sirkeli suda bekletilir. Tıpkı vakitte patates ve havuçta temizlenir.
- Tencereye yağ ve kıyma alınarak kavrulur.
- Kavrulduktan sonra yemeklik doğranmış soğanlar da ek edilerek kavurmaya devam edilir.
- Patates ve havuçta ek ederek bir iki çevrilir.
- Bu evrede ben, yazdan hazırladığım şişe domatesi ve biraz da salça ek ediyorum.
- Daha sonra kerevizleri de tencereye koyup bir iki çeviriyoruz.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su ek edip pişmeye bırakıyoruz.
- Yemeğimiz piştikten sonra yarım limon ve bir yumurta sarısını çırparak terbiyesinin hazırlıyoruz.
- Karışımı yavaş bir formda tencereye döküyoruz. Bir kaç dakika daha pişirerek ocağı kapatıyoruz.
Terbiyeli Kereviz Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









