Terbiyeli Ispanak Çorbası

Terbiyeli Ispanak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram ıspanak ( 1 büyük demet )
- 1 tane havuç
- 1 tane kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tane yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Terbiyeli Ispanak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ıspanağı yıkayıp süzdürelim ince doğrayalım, havucu rendeleyelim.
- Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alalım üzerine zeytinyağı ekleyip, kavuralım soğanlar pembeleşince üzerine havucu ekleyelim birazda onu kavuralım, üzerine ıspanağı ekleyip çok az kavurduktan sonra tuz ve suyu ekleyip pişmeye bırakalım.
- Terbiyesi için; gereçleri bir kapta karıştıralım pişen çorbanın suyundan terbiyeye ekleyerek karıştıralım çorbanın içine dökelim bir kaç taşım daha kaynatıp, ocaktan alalım.
- Sosu için; tereyağını eritelim üzerine toz biber ve pul biber ekleyip ısıtalım çorbanın üzerine gezdirip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Terbiyeli Ispanak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










