Terbiyeli Fellah Çorbası
Terbiyeli Fellah Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
İçli köfte dışı için materyaller;
- 1 kilo ince bulgur
- 2 kaşık salça ( rengi beyaz olursa birazdaha ekleyebilirsiniz )
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 2 yumurta
- Yarım paket irmik
- Un kıvamına nazaran ayarlanır
- 2 litre tavuk suyu (haşlanmış tavuğun suyu )
Terbiyesi için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- Tuz
- Nane yağ ile yakılmış
Terbiyeli Fellah Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 kilo ince bulguru soğuk su ile ıslatıyoruz biraz bekledikten sonra salça baharatlarını ekleyip yoğuruyoruz.
- Biraz yoğurduktan sonra yarım paket irmik ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz daha sonra dilediğiniz kadar çok fazla olmayacak formda un ekleyip suda ekleyip yoğuruyoruz dinlenmeye bırakıyoruz.
- İçli köfte dışını yuvarlak yapıyoruz yağda kızartıyoruz.
- Kaynayan tavuk suyuna kızarmış köftelerimizi koyup, haşlıyoruz.
- 1 su bardağı yoğurt ve yumurtayı bir kapta çırpıyoruz haşlanan köfte harcınin suyundan biraz alıp yoğurt harcına koyup karıştırıyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş kaynayan köftelerimizin içine koyuyoruz tuzunu damak zevkine nazaran atıyoruz birazda o denli piştikten sonra az yağda kavurduğumuz naneyi ekleyip ocağın altını kapatıyoruz servise hazır afiyet olsun.
Terbiyeli Fellah Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






