Terbiyeli Erişteli Tavuk Çorbası

Terbiyeli Erişteli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk budu (benim tercihim tavuk göğsü de olur )
  • 6 su bardağı su
  • 1 su bardağı erişte
  • 2 diş sarımsak ( ben turşusunu kullandım)
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Terbiyesi için;

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un

Terbiyeli Erişteli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce tavukları haşlayıp didiyoruz.
  2. Suyuna erişteleri koyup erişteler yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
  3. Kaynattığımız eriştelere dittiğimiz tavuğu ekliyoruz.
  4. Sarımsaklarımızı da ince ince doğrayıp ekliyoruz.
  5. Ayrı bir kapta yoğurtla unu karıştırıp terbiyesini hazırlıyoruz.
  6. Kaynayan tavuk ve eriştenin suyundan terbiyeye bir iki çorba kepçesi alıp terbiyeyi açıyoruz (kesilmemesi için ).
  7. Açtığımız terbiyeyi erişteyle tavuğa ekleyip kaynatıyoruz.
  8. Ayrı bir tavada tereyağı sıvı yağı kızdırıp nane ve pulbiberini ekleyip kızartıyoruz. Sonra kaynayan çorbaya ekliyoruz. Afiyet olsun.

Terbiyeli Erişteli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Şekerparesi
Labneli Yeşil Poğaça Tarifi (Videolu)
Hurma Topları
Mini Köstebek Pasta
Haşhaşlı Revani
Mayasız Sıvı Yağlı Dereotlu Poğaça (Videolu)
Hdabla | © 2025 |