Terbiyeli Erişteli Tavuk Çorbası
Terbiyeli Erişteli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bütün tavuk budu (benim tercihim tavuk göğsü de olur )
- 6 su bardağı su
- 1 su bardağı erişte
- 2 diş sarımsak ( ben turşusunu kullandım)
- 2 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Terbiyesi için;
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
Terbiyeli Erişteli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce tavukları haşlayıp didiyoruz.
- Suyuna erişteleri koyup erişteler yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
- Kaynattığımız eriştelere dittiğimiz tavuğu ekliyoruz.
- Sarımsaklarımızı da ince ince doğrayıp ekliyoruz.
- Ayrı bir kapta yoğurtla unu karıştırıp terbiyesini hazırlıyoruz.
- Kaynayan tavuk ve eriştenin suyundan terbiyeye bir iki çorba kepçesi alıp terbiyeyi açıyoruz (kesilmemesi için ).
- Açtığımız terbiyeyi erişteyle tavuğa ekleyip kaynatıyoruz.
- Ayrı bir tavada tereyağı sıvı yağı kızdırıp nane ve pulbiberini ekleyip kızartıyoruz. Sonra kaynayan çorbaya ekliyoruz. Afiyet olsun.
Terbiyeli Erişteli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



