Terbiyeli Ekşili Köfte

Terbiyeli Ekşili Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram kıyma
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 su bardağı un
- 3 adet orta uzunluk patates
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 2-3 diş sarımsak
- 5-6 su bardağı su yahut et suyu
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 5-6 kol maydanoz
- Karabiber
- Tuz
Terbiyeli Ekşili Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıyma, pirinç ve tuz düzgünce yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde modüller alınır, yuvarlanır. Yayvan bir kaba un konulur ve yuvarlanan köfteler una bulanır.
- Patateslerin ve havucun kabukları soyulur ve küp küp doğranır. Patates ve havuçlar zeytinyağı ile tencerede biraz kavrulur. Üzerine su ek edilir.
- Kaynamaya başlayınca köfteler ve küçük doğranmış sarımsak da ek edilir. Köfteler pişene kadar kısık ateşte pişirilir.
- Bu ortada bir kasede yumurta sarısı, yoğurt ve limon suyu bir yemek kaşığı un ile topak olmayacak halde karıştırılır.
- Sebzeler ve köfteler pişince terbiyesi yavaş yavaş ve daima karıştırarak ek edilir. Bir iki taşım kaynatılır. En son tuz, karabiber ve ince ince doğradığımız maydanoz ek edilir. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.
Terbiyeli Ekşili Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











