Tepside Kumpir
Tepside Kumpir Tanımı İçin Malzemeler
Püresi için;
- 5 adet orta uzunluk patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 kaşık kaşar rendesi
Üzeri için;
- 4 -5 adet sosis
- Yarım tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber ( isteğe bağlı 1 çay kaşığı kajun)
Sosisleri kızarttıktan sonra pişirmek için;
- 2-3 yemek kaşığı su
Üzeri için ;
- 1 çay bardağı mısır
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 adet büyük havuç
- Zeytin
- Kaşar
Tepside Kumpir Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri tencereye alıp üzerine su ekleyip ocağa alıyoruz, uygunca pişene kadar haşlıyoruz.
- Daha sonra tepsiye alıp üzerine 2 yemek kaşığı kaşar rendesi ,1 yemek kaşığı tereyağını sıcak patateslerin üstüne ekleyip bütünleşene kadar düzgünce karıştırıyoruz.
- Daha sonra uygun bir tavaya sıvı yağ, domates salçası ,doğradığımız sosisleri alıp 2-3 dakika kızartıyoruz .
- Daha sonra üzerine 2-3 yemek kaşığı su ekleyip 1 -2 dakika kadar kaynatıyoruz .
- Patates püresinin üzerine ekliyoruz ,ardından evvelden haşlamış olduğumuz havuç, bezelye ve mısırı üzerine ekliyoruz .
- Daha sonra evvelce ısıtılmış 250 derece fırında 10 dakika kadar pişiriyoruz ,piştikten sonra fırından alıp sıcak iken üzerine kaşar gezdiriyoruz deneyecek olanlara afiyet olsun🌸.
Tepside Kumpir Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











