Tepside Kumpir

Tepside Kumpir Tanımı İçin Malzemeler

Püresi için;

  • 5 adet orta uzunluk patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 kaşık kaşar rendesi

Üzeri için;

  • 4 -5 adet sosis
  • Yarım tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber ( isteğe bağlı 1 çay kaşığı kajun)

Sosisleri kızarttıktan sonra pişirmek için;

  • 2-3 yemek kaşığı su

Üzeri için ;

  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 adet büyük havuç
  • Zeytin
  • Kaşar

Tepside Kumpir Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patatesleri tencereye alıp üzerine su ekleyip ocağa alıyoruz, uygunca pişene kadar haşlıyoruz.
  2. Daha sonra tepsiye alıp üzerine 2 yemek kaşığı kaşar rendesi ,1 yemek kaşığı tereyağını sıcak patateslerin üstüne ekleyip bütünleşene kadar düzgünce karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra uygun bir tavaya sıvı yağ, domates salçası ,doğradığımız sosisleri alıp 2-3 dakika kızartıyoruz .
  4. Daha sonra üzerine 2-3 yemek kaşığı su ekleyip 1 -2 dakika kadar kaynatıyoruz .
  5. Patates püresinin üzerine ekliyoruz ,ardından evvelden haşlamış olduğumuz havuç, bezelye ve mısırı üzerine ekliyoruz .
  6. Daha sonra evvelce ısıtılmış 250 derece fırında 10 dakika kadar pişiriyoruz ,piştikten sonra fırından alıp sıcak iken üzerine kaşar gezdiriyoruz deneyecek olanlara afiyet olsun🌸.

Tepside Kumpir Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Çıtır Börek (Buzluk Börek)
Tavuk Göğsü
Poğaça Tarifi (Videolu)
Yulaflı Sebzeli Pancarlı Krep Sarma (Aşırı Lezzetli Kimse Anlamıycak Yulaf Olduğunu)
Yoğurtlu Yeşillik Salatası
10 Dakikada Dondurma Tadında Tatlı Parfe
Hdabla | © 2025 |