Tepside Kadayıf Tatlısı

Tepside Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram kadayıf
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağına yakın sıvı yağı
  • 1 çay bardağı fıstık yahut ceviz
  • 3 yemek kaşığı irmik (şart değil)

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Tepside Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbet için; 2,5 su bardağı şeker, 2,5 su bardağı suyu ve bir dilim limonu tencereye koyun.Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın 15 dakika sonra altını kapatın ve ılımaya bırakın. Tatlı sıcak şerbet ılık olacak.
  2. Tereyağı ve sıvı yağı sos tavasında eritin.
  3. Tepsinin tabanına 3-4 yemek kaşığı yağı dökün ve kadayıfın yarısını tepsiye bastırın. Üzerine biraz yağı gezdirin ve tekrar uygunca bastırın.
  4. İrmiği ve fıstığı her yerine gelecek şekilde dökün.
  5. Kalan kadayıfı da tepsiye yerleştirip tavada kalan yağı kadayıfın her yerine gelecek şekilde dökün ve elinizle güzelce bastırın.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda altı üstü kızarana kadar pişirin. İsterseniz karşıt çevirip 5 dakika daha pişirip fırından alın.
  7. Tatlı fırından çıkar çıkmaz çabucak ılık şerbeti verin.
  8. 2-3 saat sonra şerbeti çekmesini bekleyin. Sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 🌹.

Tepside Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kışlık Domates Çorbası
Elmalı Tart
Ödem Atan Sabah Çayı (Haftada 1,5-2 Kg)
Ton Balıklı Salata
Tam Tutan Etimek Tatlısı
Az Ölçü 4 Malzemeli Karabuğday Ekmeği
Hdabla | © 2025 |