Tepside Antep Usulü Patlıcan Kebabı

Tepside Antep Yöntemi Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 6-8 adet kemer patlıcan
- Yarım kilo yağlı kıyma ( yarısı yağ olmalı kuzu tercihen)
- Yeşil biber
- Domates
- Soğan
- Tuz
- Karabiber
Tepside Antep Yöntemi Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar dilimlenir.
- Köftesi için kıymaya bir tatlı kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber eklenip yoğurulur.
- Bir kaseye su konur köftelere form verirken el ıslatılır.
- Bir patlıcan bir köfte sırayla yan yana dizilir.
- Tepsinin ortasına dörde bölünen soğanlar konur.
- Tercihe nazaran istenilen sayıda biber domates dilimlenir eklenir.
- Patlıcan, soğan, biber ve domatese üstten tuz serpilir.
- Tepsinin üzerine ıslatılmış yağlı kağıt kapatılır 200 derece fırında üstü kapalı 50 dakika kadar pişirilir.
- Kağıt kaldırılıp 15-20 dakika kadar daha üstü kızarana kadar pişirilir.
- Pişirme mühleti fırına nazaran farklılık gösterebilir bu yüzden yemeğinizi denetimli pişirin.
- Patlıcanlar ve soğanlar pişmişse yemek pişmiştir.
- Tercihe nazaran yemeğinizin ortasına patates de ekleyebilirsiniz.
Püf noktaları.
Patlıcan kebabı yağlı kıymayla yapılır ,eğer kıymanız yağlı değilse yemeğinizin üstüne yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirmek yemeği daha lezzetli yapacaktır.
Patlıcan kebabına su eklenmez zerzevatın kendi suyuyla pişer.
Gerçek antep patlıcana kebabına tuz karabiberden öteki baharat eklenmez.
Öneriler.
Yanına lavaş yahut pide ekmek çok yakışacaktır. Konuklarınıza pirinç pilavı ve ayranla ikram edebilirsiniz.
Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Tepside Antep Metodu Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

