Tepsi Mantısı

Tepsi Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram un
- 1 tane yumurta
- Alabildiğine su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
- 300 gram kıyma
- 1 tane soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı karışık salça
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 su bardağı sıcak su
Tepsi Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önecelikle hamuru yapmakla başlıyoruz.Unu uygun bir kaba alarak içine tuz ,yumurta ve suyu yavaş yavaş ekleyerek kıvam alana kadar yoğuralım.
- Çok yumuşak olmayacak halde olacak hamur.
- Kıymanın içine soğanı rendeleyelim, tuz, karabiber, toz biber ekleyip karıştıralım.
- Dinlenen hamuru 3 bezeye ayırdım açmaya başladım.
- Arasına kıymayı koyup katladım ve tepsiye yerleştirdim, bu süreç bittikten sonra fırını 200 dereceye ayarladım.
- Üstü kızarana kadar fırınlanır.
- Ssu için evvel tereyağını erittim, biraz sıvıyağ ekledim, eriyen yağın içine 2 yemek kaşığı salçayı ekledim yeterlice kavurdum .
- Sıcak suyu ekleyip sosu hazırladım.
- Fırınladığım mantının üstüne sosu gezdirdim tekrar fırında pişmeye bıraktım.
- Sosunu çekince fırından çıkaralım.
- En son üstüne sarımsaklı yoğurt dökerek servis edelim.
Tepsi Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





