Tepsi Köftesi
Tepsi Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 300 gram kıyma
- 1 çay bardağı ekmek içi
- 1 yumurta
- 1 büyük soğan
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Çeyrek çay bardağı su
Alt taban için;
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 büyük soğan
- 2 yeşil biber
- 1 kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 4 çeri domates
- 1 çay kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı su
Tepsi Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kıyma, soğan, ekmek içi, yumurta, baharatlar az su ek edilerek yoğurulur.
- Hazırlanan köfteler az yağda kızartılır.
- Başka bir tavada ise soğan, biberler, şeker, tuz, yağ, tereyağ ile kavrulur.
- Kavrulduktan sonra salça su ek edilip biraz kaynayınca üstüne köfte ve domatesler koyulup 2 dk daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır.
Tepsi Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






