Tepsi Köftesi

Tepsi Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 çay bardağı ekmek içi
  • 1 yumurta
  • 1 büyük soğan
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çeyrek çay bardağı su

Alt taban için;

  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 büyük soğan
  • 2 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 4 çeri domates
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı su

Tepsi Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kıyma, soğan, ekmek içi, yumurta, baharatlar az su ek edilerek yoğurulur.
  2. Hazırlanan köfteler az yağda kızartılır.
  3. Başka bir tavada ise soğan, biberler, şeker, tuz, yağ, tereyağ ile kavrulur.
  4. Kavrulduktan sonra salça su ek edilip biraz kaynayınca üstüne köfte ve domatesler koyulup 2 dk daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır.

Tepsi Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sarımsaklı Yoğurtlu Kıymalı Karnabahar
Nohut Ekmeğinde Patlıcan Köfteli Burger
Cevizli Helva
Patlıcan Söğürme
Damat Paçası
Tiramisu
Hdabla | © 2025 |