Tepsi Köftesi

Tepsi Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kıyma
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1/2 (yarım) bağ maydanoz
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay bardağı galeta unu ( diyet için çekilmiş yulaf unu olabilir)
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Tepsi Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeleri yıkayıp hazırlıyoruz.
  2. Maydanozu ayıklayıp domates biberler ile küçük küçük doğruyoruz.
  3. Kıymayı derin bir kaba alıp, doğranmış gereçleri ,baharatları ekleyip düzgünce yoğuruyoruz.
  4. Büyük fırın tepsisine alıp büyük kısmına denk gelecek biçimde yayıyoruz .
  5. Sekiz kesime ayırıp kalan boşluğa domates biber yerleşiyoruz ( isteğe bağlı sayısı ).
  6. 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Tepsi Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hurma Ezmeli İkramlık
Bebe Bisküvili Kaşık Tatlısı
Harika Poğaça
Muzlu Cheesecake
Girit Usulü Kabak Sıyırma (Kabak Yemeği)
Enginar Çanağında Zeytinyağlı Ekşili Nohut
Hdabla | © 2025 |