Tepsi Keki
Tepsi Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı kakao
Tepsi Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri karıştırın, üzerine sıvıları ekleyin, daha sonra un hariç öbür materyalleri ekleyin.
- En son unu denetimli olarak ekleyin ve karıştırın.
- Fırın tepsisini evvel yağlayın, daha sonra harcı dökün lakin hepsini değil yaklaşık 3 yemek kaşığı kadar tabanında kalsın.
- Kalan harca kakao ekleyip karıştırın ve desen vererek tepsiye dökün.
- 180 derecede kürdan testi yaparak pişir kürdan pak çıkınca fırından çıkar.
Tepsi Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














