Tepsi Keki

Tepsi Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı kakao

Tepsi Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri karıştırın, üzerine sıvıları ekleyin, daha sonra un hariç öbür materyalleri ekleyin.
  2. En son unu denetimli olarak ekleyin ve karıştırın.
  3. Fırın tepsisini evvel yağlayın, daha sonra harcı dökün lakin hepsini değil yaklaşık 3 yemek kaşığı kadar tabanında kalsın.
  4. Kalan harca kakao ekleyip karıştırın ve desen vererek tepsiye dökün.
  5. 180 derecede kürdan testi yaparak pişir kürdan pak çıkınca fırından çıkar.

Tepsi Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfte Harcı Olmadan Izgarada Anne Köftesi
Garnitürlü Şehriye Salatası
Avcı Böreği
Kabaklı Krep (Videolu)
En İyi Profiterol Tarifi
Islak Kek
Hdabla | © 2025 |