Tepsi Keki

Tepsi Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarın su bardağı süt
- Yarım pk eritilmiş margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- Bir tutam tuz ( çok az )
- Zerdeçal ( yarım çay kaşığı – renk vermesi için- tercihe bağlı)
- 2 paket kabarma tozu
- 1 paket vanilin
- 2.5 su bardağı un (Sonra 1.5 – 2 bardak un)
- 2 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilin
Tepsi Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, yoğurt ve sütü geniş bir kaseye alıyoruz.
- İçine eritilmiş margarini döküyoruz.
- Üzerine sıvı yağ ve şekeri ekliyoruz. Çok az tuz ekliyoruz ( çay kaşığının ucu kadar).
- Renginin hafif sarı olması için biraz zerdeçal ekliyoruz ( isteğe bağlı).
- Karışımı uygunca çırpıyoruz.
- Çırpılan karışıma unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz, kabartma tozunu ve vanilini de ekleyip güzelce karıştırıyoruz….
- Tepsimizi margarinle güzelce yağlıyoruz ….
- Kek harcımızı tepsiye döküyoruz….
- 180 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Tepsi Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







