Tepsi Keki

Tepsi Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarın su bardağı süt
  • Yarım pk eritilmiş margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Bir tutam tuz ( çok az )
  • Zerdeçal ( yarım çay kaşığı – renk vermesi için- tercihe bağlı)
  • 2 paket kabarma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2.5 su bardağı un (Sonra 1.5 – 2 bardak un)
  • 2 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilin

Tepsi Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, yoğurt ve sütü geniş bir kaseye alıyoruz.
  2. İçine eritilmiş margarini döküyoruz.
  3. Üzerine sıvı yağ ve şekeri ekliyoruz. Çok az tuz ekliyoruz ( çay kaşığının ucu kadar).
  4. Renginin hafif sarı olması için biraz zerdeçal ekliyoruz ( isteğe bağlı).
  5. Karışımı uygunca çırpıyoruz.
  6. Çırpılan karışıma unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz, kabartma tozunu ve vanilini de ekleyip güzelce karıştırıyoruz….
  7. Tepsimizi margarinle güzelce yağlıyoruz ….
  8. Kek harcımızı tepsiye döküyoruz….
  9. 180 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Tepsi Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etsiz Çiğ Köfte (Acısız)
Mini Pizza
Pratik Sosisli Sandviç
Köfteli Patates
Fırında Beşamel Soslu Mantarlı Et Güveç Tarifi | Lezzetli Ve Kolay (Videolu)
Fırında Helva
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet