Tepsi Kek
Tepsi Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
Üzerine serpmek için;
- Fındık parçacıkları
Tepsi Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtayı ve şekeri mikserle beyazlaşana kadar çırpalım.
- İçine süt ve yağı ekleyip biraz daha çırpalım.
- Un, kabartma tozu ve vanilyalı eleyerek karışıma ekleyelim.
- Kıvamı çok katı olmayacak halde yumurta uzunluğuna bağlı olarak bazen 1-2 yemek kaşığı daha un eklemek gerekebiliyor.
- Üzerine ben fındık modülleri serptim, isteğe bağlı siz de diğer bir şey yapabilirsiniz.
- Önceden ısıttığımız 165 derece fırında yaklaşık 50 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Tepsi Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







