Tepsi Kek

Tepsi Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

Üzerine serpmek için;

  • Fındık parçacıkları

Tepsi Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtayı ve şekeri mikserle beyazlaşana kadar çırpalım.
  2. İçine süt ve yağı ekleyip biraz daha çırpalım.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyalı eleyerek karışıma ekleyelim.
  4. Kıvamı çok katı olmayacak halde yumurta uzunluğuna bağlı olarak bazen 1-2 yemek kaşığı daha un eklemek gerekebiliyor.
  5. Üzerine ben fındık modülleri serptim, isteğe bağlı siz de diğer bir şey yapabilirsiniz.
  6. Önceden ısıttığımız 165 derece fırında yaklaşık 50 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Tepsi Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Haşlama
Çağla Aşı (Yoğurtu)
Tavuklu Ramen
Sevgililer Günü Tatlısı
Kaymaklı Haşhaşlı Limonlu Kek
Çilek Jöleli İrmik Tatlısı
Hdabla | © 2025 |