Tepsi Kebabı

Tepsi Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gr yağsız dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2adet kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz

Tepsiye sürmek için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzerini süslemek için:

  • Domates
  • Yeşil biber

Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan, sarımsak, maydanoz ve biberleri rondodan ince olacak formda geçirin.
  2. Bir kapta kıymayı ve ince çekilmiş zerzevatları tuz ve baharatları ekleyip yoğurun.
  3. Tepsiye1 tatlı kaşığı salçayı hertarafına gelecek formda sürün.
  4. Kıymalı harcımızı hertarafına bastırarak yayın. 8 eşit modüle bölün.
  5. Üzerine biber ve domates dilimleri ile süsleyelim.
  6. Bir çay bardağı suya bir yemek kaşığı salçayı, tuz ve sıvı yağı koyarak karıştırın ve tepsimizin üzerine gezdirelim.
  7. 200 derece evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Kek
Çılbır
Kolay Çıtır Tavuk (Çıtır Çıtır Sulu)
Ananaslı Kek (Videolu)
Sevgililer Günü Pizzası Olsun Adı ️
Bafra Pidesi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet