Tepsi Kebabı

Tepsi Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gr yağsız dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2adet kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 4 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
Tepsiye sürmek için;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz
Üzerini süslemek için:
- Domates
- Yeşil biber
Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan, sarımsak, maydanoz ve biberleri rondodan ince olacak formda geçirin.
- Bir kapta kıymayı ve ince çekilmiş zerzevatları tuz ve baharatları ekleyip yoğurun.
- Tepsiye1 tatlı kaşığı salçayı hertarafına gelecek formda sürün.
- Kıymalı harcımızı hertarafına bastırarak yayın. 8 eşit modüle bölün.
- Üzerine biber ve domates dilimleri ile süsleyelim.
- Bir çay bardağı suya bir yemek kaşığı salçayı, tuz ve sıvı yağı koyarak karıştırın ve tepsimizin üzerine gezdirelim.
- 200 derece evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






