Tepsi Böreği

Tepsi Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket 5 adet yufka
Sos için;
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tane yumurta
İçi için;
- İsteğe nazaran peynir çeşitleri (kıyma, patates)
Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sos materyallerini hepsini karıştırıp bir hoş çırpıyoruz ,homojen bir karışım oluyor.
- Tepsiyi yağlayıp birinci yufkayı seriyoruz, taşacak formda .
- Üstüne sos döküp yayıyoruz ,üst yufkayı 4e bölüp güzelce yerleştirip sos döküyoruz ve 2 kat yapıyoruz .
- Sos yaptıktan sonra iç harcını döküp 2 kat daha yufka yaptıktan sonra kenarda kalan yufkaları da üstüne serip kalan kalan sosu da üstüne güzelce sürüp kesiyoruz.
- Üstüne isteğe nazaran susam çörek otu atılabilir .
- 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

