Tencerede Tek Kişilik Sufle

Tencerede Tek Kişilik Sufle Tanımı İçin Malzemeler

  • • 1 adet yumurta
  • • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • • 3 yemek kaşığı süt yada su (tercihen süt)
  • • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • • 2,5 yemek kaşığı un
  • • 1 yemek kaşığı kakao
  • • 1 çay kaşığı vanilya
  • • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • • 2-3 kesim kare sütlü yahut bitter çikolata

Tencerede Tek Kişilik Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker çırpılır. Akabinde süt ve yağ eklenip karıştırılır.
  2. Önce sıvı, sonra kuru gereçler eklenir. Un, kakao, vanilya ve kabartma tozu eklenerek güzelce çırpılır.
  3. Homojen ve pürüzsüz bir kıvama geldiğinde evvel harcın yarısı kaba dökülür. Ekleyeceğiniz çikolatayı da koyduktan sonra harcın başka yarısı dökülür.
  4. Tencereye kabınızın yarısına gelecek biçimde kaynamış su koyulur. 3 dakika boyunca ağzı açık pişirilir.
  5. 3 dakikanın sonra tencerenin ağzı kapatılarak 7-8 dakika kadar pişirilir.
  6. Sufleyi kenara alıp 3-4 dakika dinlendirip pudra şekerinizi serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsunnn 🫶🏼✨

Tencerede Tek Kişilik Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pudingli Pasta (Fakir Pastası)
Kahvaltılık Sos
Fırında Nefis Baget
Tiftik Hamburger
Antep Fıstıklı Spoonful
Tereyağlı Naneli Kırmızı Mercimek Çorbası
Hdabla | © 2025 |