Tencerede Tek Kişilik Sufle
Tencerede Tek Kişilik Sufle Tanımı İçin Malzemeler
- • 1 adet yumurta
- • 2 yemek kaşığı toz şeker
- • 3 yemek kaşığı süt yada su (tercihen süt)
- • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- • 2,5 yemek kaşığı un
- • 1 yemek kaşığı kakao
- • 1 çay kaşığı vanilya
- • 1 çay kaşığı kabartma tozu
- • 2-3 kesim kare sütlü yahut bitter çikolata
Tencerede Tek Kişilik Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker çırpılır. Akabinde süt ve yağ eklenip karıştırılır.
- Önce sıvı, sonra kuru gereçler eklenir. Un, kakao, vanilya ve kabartma tozu eklenerek güzelce çırpılır.
- Homojen ve pürüzsüz bir kıvama geldiğinde evvel harcın yarısı kaba dökülür. Ekleyeceğiniz çikolatayı da koyduktan sonra harcın başka yarısı dökülür.
- Tencereye kabınızın yarısına gelecek biçimde kaynamış su koyulur. 3 dakika boyunca ağzı açık pişirilir.
- 3 dakikanın sonra tencerenin ağzı kapatılarak 7-8 dakika kadar pişirilir.
- Sufleyi kenara alıp 3-4 dakika dinlendirip pudra şekerinizi serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsunnn 🫶🏼✨
Tencerede Tek Kişilik Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







