Tencerede Tavuk Yemegi

Tencerede Tavuk Yemegi Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet tavuk baget
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet yesil sivri biber
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kasıgı köri
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 litre su
- 2 dilim limon (şart değil)
Piştikten sonra üzerine;
- Kıyılmış maydanoz
Tencerede Tavuk Yemegi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları sıvı yağ ile gerili önlü kızartalım ve kenara alalım.
- Aynı tencere içerisine yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
- Üzerine tuz, baharatlar ve salçasını ekleyip karıştıralım.
- Ununu da ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Daha sonra suyunu ek edip, karıştırıp, kaynamaya başlayınca tavukları içerisine koyalım.
- 2 dilim limon da ekleyip (koymaya bilirsiniz)
- Tencerenin kapağını kapatıp 30-35 dakika orta ateşte pişirmeye bırakalım.
- Piştikten sonra son olarak üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirip pilavın yanına servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🤗♥️
Tencerede Tavuk Yemegi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











