Tencerede Tavuk Yemegi

Tencerede Tavuk Yemegi Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet tavuk baget
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet yesil sivri biber
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kasıgı köri
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 litre su
  • 2 dilim limon (şart değil)

Piştikten sonra üzerine;

  • Kıyılmış maydanoz

Tencerede Tavuk Yemegi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları sıvı yağ ile gerili önlü kızartalım ve kenara alalım.
  2. Aynı tencere içerisine yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
  3. Üzerine tuz, baharatlar ve salçasını ekleyip karıştıralım.
  4. Ununu da ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  5. Daha sonra suyunu ek edip, karıştırıp, kaynamaya başlayınca tavukları içerisine koyalım.
  6. 2 dilim limon da ekleyip (koymaya bilirsiniz)
  7. Tencerenin kapağını kapatıp 30-35 dakika orta ateşte pişirmeye bırakalım.
  8. Piştikten sonra son olarak üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirip pilavın yanına servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🤗♥️

Tencerede Tavuk Yemegi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Soğuk Baklava Çıtırr
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avokadolu Yoğurt (12 + Ay)
Evde Etsiz Çiğ Köfte Tarifi
Tavuk Sote
Portakallı Kek
Sağlıklı Brokoli Salatası
Sokak Lezzetlerinden Sosisli
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.