Tencerede Tavuk Sote
Tencerede Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü
- 6 adet tavuk pirzola
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 3 adet domates (kurutulmuş domateste olur)
- 1 çay kaşığı karabiber (tepeleme)
- 1 çay kaşığı tuz (tepeleme)
- 1 çay kaşığı kekik(tepeleme)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 adet sarımsak
- Sıcak su
- Zeytinyağ
Tencerede Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye küp küp doğradığımız etleri koyuyoruz zeytinyağınıda ek ediyoruz.
- Suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra biberleri ve domatesti ince ince doğruyoruz. (ben kuru domates kullandım)
- Suyunu çeken etin üstüne biberleri ve domatesti, rendelediğimiz sarımsağı ek edip karıştırıyoruz.
- Hafif persele, sebzelerin üstüne salçayı da ekliyoruz.
- Baharatlarıda ekleyip sıcak su döküyoruz.
- Biraz daha pişmeye bırakıyoruz sonra altını kapatıyoruz. Yiyenlere afiyet olsun.
Tencerede Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













