Tencerede Islak Kek
Tencerede Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2,5 su bardağı un
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket çikolata
Tencerede Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım. Akabinde öbür materyalleri ekleyip çok söndürmeden spatulayla alttan üste karıştıralım.
- Kullanacağınız tencereyi güzelce yağlayıp unlayalım. Unun fazlasını çırpalım. Orta koşma düz bardak bırakalım. Harcı eşit yayalım. Örtü örtüp kapağını kapatıp kısık ateşte 20-25 dakika pişirelim. Açmayalım kapağını.
- Sos gereçlerinden çikolata hariç öbür gereçleri tavaya alıp pişirelim. Ocaktan alıp çikolatayı ekleyip karıştıralım.
- Sosu keke dökelim. Bu dolabında sos büsbütün çekince zıt çevirip servis edelim. Afiyet olsun.
Tencerede Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











